петък, 29 ноември 2013 г.

Венец с овче сирене, босилек и чери доматки

Венец с чери домати - Йоли
Адаптирана рецепта и идея на Йоли

Винаги ми е необходимо време и настроение за да влезна в кухнята и да творя. 
Понякога първият опит е много сполучлив а след това правя грешки.
Тази рецепта, колкото и пъти да я правих с различни плънки става много хубава.
Количеството е за два малки венеца. Аз ги приготвих с различен пълнеж и двата. 

Продукти:
  • За тестото  :
  • 50гр. разтопено масло
  • 120мл прясно мляко
  • 1 разбито яйце
  • 10гр. прясна мая
  • 1/2 ч.л сол
  • 300гр. брашно 
  • За плънката - I вариант 
  • чери доматки
  • босилек 
  • овче сирене


  • За плънката - II вариант 
  • чери домати
  • босилек 
  • моцарела
  • прошуто
Яйце за намазване.

В действие: 

Тестото го приготвих по следния начин. Маята се разтваря в леко топлото мляко и се прибавят маслото и яйцето. Брашното и солта се пресяват в голяма купа. В която прибавям течните продукти и замесвам меко тесто. 
Остава се да втаса за около 1 час на топло.
По отношение на декорацията, за мен беше по лесно да разточа тестото на кръг като за пица. Разрязвам на 8 тригълника и ги подреждам в тавата за печене покрита с хартия за печене.  В идеята може да видите как точно ги е разположила Йоли. 
Снимките и са страхотни!След това се завиват крайщата на вътре и се намазва с разбито яйце. 

Пече се около 25 - 30 мин. на 200 градуса без вентилатор като предварително загрейте фурна. 

Bon apetit! 



.














Няма коментари:

Публикуване на коментар