Пълнозърнести бисквитки - The Gingercookies |
Адаптирана рецепта и идея - The Gingercookies
По принцип обичам историите и около моето вилнеене в кухнята винаги има история. От години флиртувам с голямата си любов към храната и със здравословната храна. Обичам да чета по въпроса, купувам си някой друг продукт, но до скоро често отлежаваха в шкафа. Напоследък творчеството се събуди в мен и една неделя, докато чаках в едно задръстване попитах Google за бисквитки хем вкусни, хем здравословни и много подходящи за кафе. И така докато чаках открих блога на Вероника. Продуктите си ги имах, но нямах шоколадов чипс.
Първият опит беше успешен, но бях забравила да сложа ванилия и сложих само орехи.
Сега стаха божествени! Шоколадовия чипс открих в едно прекрасно онлайн място, магазинчето - Бахарат. Всичко дойде много бързо и добре опаковано.
Продукти:
- 1 яйце - аз ползвам Био Яйцата или от свободни кокошки
- 1 1/2 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 1/2 лъжичка бакпулвер
- 1/3 лъжичка хималайска сол
- 60 гр. студено масло
- 5 - 6 супени лъжици мед
- 1 ч.л. бурбонска ванилия - Dr. Oetker
- 1/4 чаена чаша олио
- 150 гр. шоколадов чипс
- 50 гр. бадеми - да си призная не съм ги мерила. Нарязах ги на парченца да се усещат.
Аз винаги започвам от това да приготвя всички съставки предварително и в случая нарязах бадемите.
В купа се смесват всички продукти, като аз спазих реда, по които са записани. Маслото го нарязах на кубчета.
При мен чашата, която ползвам за мярка е може би по - малка и затова добавих брашно докато се получи меко тесто, което не лепне. Сложих го във фреш фолио и за 30 мин. в хладилника.
Малко преди да е готово - загрейте фурната на 180 гр. В тава покрита с хартия за печене, започвате да редите сладките. Откъсвате по едно парченце колкото орех и оформяте като куфтенца. Трябва да има място между тях. Леко се увеличават при печене.
При мен стават готови за около 20 мин. Леко зачервени крайчета, завладяваща миризма на шоколад и ванилия ...
Първоначално са малко мекички, после стават вълшебни!
Bon Apetit!
Няма коментари:
Публикуване на коментар