неделя, 15 декември 2013 г.

Руската салата на Радина

Руската салата на Радина




В тази така традиционна за нас българите салата макар и "руска" няма нищо специално освен поводите, за които я приготвяме, а от скоро открих, че са изключително важни и продуктите. 
Като почитател на здравословното хранене не я приготвям често, и обикновено е през зимата.
Тази година нямаше шумен рожден ден за Сашко, но пък руска салата има! 

Продукти

  • 1 картоф по- голям
  • 2 моркова 
  • 3 супени лъжици грах 
  • 5-6 малки кисели краставички - Bonduelle
  • 50 гр. пуешка шунка или печена свинска шунка 
  • 1 майонеза - Lesieur 245 мл. с пресни яйца 


Приготвяне:

Картофите и морковите се нарязват на малки кубчета и се варят на пара. Отнема около 25 мин. През това време се подготвят киселите краставички и шунката, отново на малки кубчета. По отношение на краставичките, тези които ползвам аз са мини, от големите ще са достатъчни и 3.  Слагат се в голяма купа и се прибавя граха. Аз добавям картофите и морковите още топли. Преди да сложа майонезата, за мен салата трябва да е красива и пъстра това определя консистенцията. 
Всичко се разбърква добре с майонезата. Салата е чудесна, както топла така и охладена. Според мен не е необходимо допълнително овкусяване.

Bon Apetit!





Няма коментари:

Публикуване на коментар