неделя, 8 декември 2013 г.

Царевични питки с масло и подправки

Царевични питки с масло Йоли

Адаптирана идея - Вкусно с Йоли


Много харесвам тези питки! Вече ги приготвям няколко пъти и всеки път любовта става по силна ... Харесвам много комбинацията на масло, царевица и подправки. Голям фен съм на Йоли и често  и гостувам във вкусния и блог. 

Продукти:


  • 20 гр. прясна мая
  • 250 гр. хладка вода
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 1 с.л. зехтин 
  • 100 гр. царевично брашно 
  • 250 гр. бяло брашно 
  • 1 ч.л. хималайска сол 
  • 50 гр. разтопено масло
  • подправки по избор - босилек, чубрица, розмарин ... 
  • 1 яйце за намазване 
Първо пресявам двата вида брашно със солта. След това маята се разтваря в топлата вода и се прибавят захарта и зехтина. Към брашното прибавяме течната смес на маята и се замесва меко тесто. Колкото повече се меси по - хубаво става. Това си е мое наблюдение. Ако е необходимо се меси с още бяло брашно. Втасва на топло за около 1 ч. През това време приготвяме маслото, което се разтопява и се прибавят подправките. Тестото се оформя като правоъгълник и се реже на 4 равни парчета. Разточват в елипсовидна форма и се реже на тънки ленти. И се намазват с билковото масло. Начина е добре показан в блога на Йоли! Направила е много хубави снимки. След това се завиват под формата на цвете. Отгоре се мажат с яйце. Готовите питки втасват още 20 мин. 
Предварително загрейте фурната до 200 градуса без вентилатор. Пекат се около 20 - 25 мин. 

Bon Apetit!










Няма коментари:

Публикуване на коментар