Венец с чери домати - Йоли |
Винаги ми е необходимо време и настроение за да влезна в кухнята и да творя.
Понякога първият опит е много сполучлив а след това правя грешки.
Тази рецепта, колкото и пъти да я правих с различни плънки става много хубава.
Количеството е за два малки венеца. Аз ги приготвих с различен пълнеж и двата.
Продукти:
Продукти:
- За тестото :
- 50гр. разтопено масло
- 120мл прясно мляко
- 1 разбито яйце
- 10гр. прясна мая
- 1/2 ч.л сол
- 300гр. брашно
- За плънката - I вариант
- чери доматки
- босилек
- овче сирене
- За плънката - II вариант
- чери домати
- босилек
- моцарела
- прошуто
Тестото го приготвих по следния начин. Маята се разтваря в леко топлото мляко и се прибавят маслото и яйцето. Брашното и солта се пресяват в голяма купа. В която прибавям течните продукти и замесвам меко тесто.
Остава се да втаса за около 1 час на топло.
По отношение на декорацията, за мен беше по лесно да разточа тестото на кръг като за пица. Разрязвам на 8 тригълника и ги подреждам в тавата за печене покрита с хартия за печене. В идеята може да видите как точно ги е разположила Йоли.
Снимките и са страхотни!След това се завиват крайщата на вътре и се намазва с разбито яйце.
Пече се около 25 - 30 мин. на 200 градуса без вентилатор като предварително загрейте фурна.
Bon apetit!
.